Veelgestelde vragen
Hieronder vind je de meestgestelde vragen over E-learning Made Easy. Wanneer jouw vraag er niet bij staat, bel ons dan op 030-26 44 100, of mail via het contactformulier. We helpen je graag!
Algemeen
Gelukkig kun je dit makkelijk zelf in orde maken. Wanneer je bent ingelogd in je persoonlijke leeromgeving zie je in de rechterbovenhoek jouw naam, klik daar op. Kies in het volgende scherm voor ‘wijzigen profiel’ en pas je gegevens aan. Vervolgens kun je het certificaat opnieuw downloaden met de juiste gegevens.
Controleer eerst of je bij het blokje PE online de juiste gegevens hebt staan. Je relatienummer van het kwaliteitsregister V&V is maar 6 cijfers, het BIG nummer 11. Staat dit goed?
Dan naar stap 2: staat jouw profiel bij het kwaliteitsregister open? Om de punten te ontvangen, moet je akkoord gaan met de voorwaarden. Open hiervoor je account en ga akkoord. Staat dit allemaal correct ingesteld? Check dan of je het certificaat hebt gedownload. Het downloaden van het certificaat is namelijk het startpunt voor het doorgeven van het accreditatiepunt. Alle accreditatiepunten worden binnen 24 uur verwerkt.
Ga naar de inlogpagina https://online.lerenisleuk.nl/ In het inlogvak zie je een link: wachtwoord vergeten? Klik op die link, geef je e-mailadres op en klik op ‘nieuw wachtwoord’. Je krijgt dan op je mailadres een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Niet ontvangen? Check je spambox.
Om toegang te krijgen tot de eindtoets, moet je alle onderdelen hebben gedaan van de lesblokken die horen bij de eindtoets.
Hieronder zie je bijvoorbeeld dat “Hoe signaleren” niet helemaal is afgerond, want er staat geen groen vinkje achter.
Klik op het lesblok dat nog niet is afgerond, waar het witte vinkje staat.
In de donkergrijze balk onderaan de lesstof staan nummers. Alle lichtgrijze nummers zijn onderdelen die je nog niet hebt gedaan. Klik op de lichtgrijze onderdelen en vul ook alle vragen in.
Een couponcode is niet nodig om je e-learning te starten. Wanneer je naar beneden scrollt, dan staan de modules voor je klaar. Je kunt direct beginnen!
Je krijgt standaard 1 extra poging om je toets te behalen. Mocht dit niet gelukt zijn, mail dan naar je werkgever als je de e-learning via je werkgever volgt. Heb je je e-learning via de webshop gekocht, mail dan naar helpdesk@lerenisleuk.nl en vraag een extra herkansing aan. Dat is geen enkel probleem voor ons. Vergeet niet door te geven om welke module het gaat.
Vakbekwaam indiceren
De cursus duurt ongeveer 10 uur. Je kunt zelf bepalen hoe kort of hoe lang je erover doet: je hebt een jaar lang toegang tot de e-learning en alle ondersteunende materialen.
De e-learning Vakbekwaam Indiceren met Omaha System is geaccrediteerd voor 10 studiepunten. We geven deze op elke eerste werkdag van de maand door aan het Kwaliteitsregister.
In het webinar bespreken we een complexe casus en maken daar een zorgplan in Omaha van. Zo loop je onder leiding van een deskundige langs alle stappen en kun je vragen en twijfels voorleggen. Dat is fijn, want wat we terughoren van cursisten is dat Omaha niet moeilijk is, maar vooral heel erg anders. Omaha gaat niet uit van een verpleegkundige diagnose, maar gaat uit van het tekort. Dat is echt anders leren denken en in het begin is dat even zoeken. In het webinar kunnen we je daar nog verder mee helpen.
Natuurlijk mag je de e-learning doen. De vraag is wat jouw doel is met het volgen van de e-learning. Als jij collega’s wilt ondersteunen, vanuit je taak als opleidingsfunctionaris indicatiestellers wilt ondersteunen, als dementieconsulent wilt weten hoe een indicatie wordt gesteld, het wettelijk kader wilt kennen: das allemaal prima en van harte welkom! Je voldoet met deze e-learning dan nog niet aan de eisen van de zorgverzekeraar, daarvoor moet je niveau 5 verpleegkundige zijn.
Voorbehouden handelingen
Jazeker!
Jazeker! In onze leeromgeving zit een automatische koppeling, dus als jij de e-learning hebt gehaald en je BIG- of relatienummer juist hebt ingevuld, dan worden je punten daar automatisch doorgegeven.
Ja, het KIWA keurmerk schrijft voor dat je op de hoogte moet zijn van up to date vakkennis en je moet kunnen aantonen dat jij die kennis hebt opgenomen. Dat kan door je certificaat te uploaden in je KIWA omgeving.
Ja, de e-learnings zijn gebaseerd op de Vilansprotocollen. Daarnaast baseren we de e-learning ook op andere protocollen en richtlijnen zoals die van de V&VN. Daarnaast leggen we het verband met wetten en regelgeving waaraan je je moet houden.
Dan is er een herkansing. En als je zakt voor de herkansing, dan kun je contact opnemen met de helpdesk via helpdesk@lerenisleuk.nl. Zij zetten dan voor jou een nieuwe toetspoging open.